Hiihtämisen huumaa

Oletko aina halunnut kokea elokuvamaisen elämyksen hiihtäen pohjoisen jylhissä maisemissa koskemattomalla hangella, auringonsäteiden lämmittäessä poskia? Tämän pystyt sinäkin kokemaan kauniina talvisena päivänä. Tarvitset vain sukset, reipasta ulkoiluasennetta ja sopivan paikan!

Ylä- ja alamäkeä

Suomessakin perinteinen hiihto tarjoaa haastetta jo vuosia harrastaneelle, kuin aloittelijalle. Välineitä pystyy vuokraamaan ja ostamaan edullisesti, vaikka käytettynä jos mielii päästä vain kokeilemaan. Hiihtokärpäsen puraistessa esimerkiksi Murtomaahiihto on täydellinen laji. Latuja löytyy useista eri maisemista ja pituuksia on niin rennolle lyhyelle pyrähdykselle, kuin pidemmillekin hiihtolenkeille. Useimmiten maastot ovat hyvin vaihtelevia ja tarjoavat mäkiä, laskuja, suoria ja mutkia, tylsää siis ei tule olemaan. Kunnonkohottajana maastossa hiihtäminen on erittäin varteenotettava laji. Päivittäinen ulkoilukin tulee tehtyä kuin huomaamatta. Hiihtämään voi lähteä niin yksin kuin seurassakin. Yksin saa ajatukset nollattua ja keskittyä vain omaan sykkeeseen ja maisemiin, tahdin määräät sinä. Seurassa voi mukaan ottaa niin perheen pienimpiä kuin lähteä fiilistelemään ystävän seurassa.

Laskettelu on oiva vaihtoehto hurjapäille. Useissa laskettelukeskuksissa näkee jo taaperoikäisiä laskijoita mäessä, laskemassa yhdessä vanhempiensa kanssa. Nuorena aloitettuna lajissa voi kehittyä pitkälle ja hioa taitoja oman valinnan mukaan lumilaudalla tai suksilla, vaikka molemmilla! Iäkkäämpänäkin lajia pääsee helposti kokeilemaan loivempiin mäkiin. Vauhdin huumaa voi helposti päästä kokemaan ja oppimaan esimerkiksi opettajan johdolla rinteissä järjestettävillä kursseilla. Mikäli innostus lajiin nousee voi investoida omiin välineisiin ja kausikorttiin. Laskupaikkoja löytyy ympäri maailmaa ja lajin parissa voi reissuja tehdä, vaikka ystäväporukassa tai oman perheen kesken.

Ilman monoja

Suksilla niin tasaisella kuin ala- ja ylämäessä pääsee kokemaan talviurheilua parhaimmillaan. Jos kuitenkin haluaa pitää hauskaa ilman monoja jalassa, tinkimättä vauhdista on pulkkailu hyvä ja hauska aktiviteetti koko perheen kanssa. Monella talvisessa maassa lapsuutensa viettäneelle pulkkailu tuokin mieleen lämpimiä muistoja. Pulkkakisa lähimäessä on hauska haaste isommillekin, ja mikään ei estä lähtemästä kisaamaan myös kaveriporukalla. Pulkkien rinnalle löytyy valikoimaa monenlaisista liukureista aina rattikelkkoihin. Myös jätesäkistä saa oivan ja edullisen laskuvälineen!

Nyt vain odottamaan seuraavaa aurinkoista talvipäivää ja valitsemaan oma suosikkinsa talviurheilulajeista!